По традицији, на одушевљење публике: КУД „Абрашевић“ одржало концерт за памћење

Још једним величанственим, традиционалним концертом Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ синоћ је за прокупачку публику приредило прави угођај и за срце и за душу.

Како већ то знају и умеју, сигурним и лаким кораком, са осмехом на лицу, све поставе овог ансамбла, на позоришној сцени Дома културе, извеле су велики број игара из свих крајева наше земље.

-Наступила је  музичка, али и фолклорна секција, а обе постоје и раде у оквиру Дома културе „Радивој Увалић Бата“. За публику, на овом традиционалном новогодишњем концерту, наступили су соло певачи, Женска певачка група, инструменталисти и, наравно, наши фолклораши. Они су и овај пут показали да воле српску песму и игру, и да на овај начин чувају и негују традицију нашег народног фолклора. То исто је показала и прокупачка публика, награђујући их честим аплаузима, који су значили позив да концерт траје још дуже, рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић.

Она је истакла да је овим програмом завршена година наступа за КУД „Абрашевић“, али не и за Дом културе.

-До краја године, наше посетиоце ћемо обрадовати још многим веома садржајним и занимљивим манифестацијама, нагласила је Петровић.

Данашњи КУД „Абрашевић“ у свом саставу има музичку и фолклорну секцију. Фолклорну чине дечији, омладински и ансамбл ветерана. Кроз секцију је прошло на стотине чланова који су савладали кораке двадесетак сплетова из разних крајева Србије. Осим кореографија, фолклорна секција ради и на сценском постављању народних обичаја. На савладавању корака и постављању кореографија са играчима раде организатор фолклорних активности  Горан Денић и дугогодишњи аматер и члан КУД „Абрашевић“ Небојша Јовановић.

Музичка секција КУД „Абрашевић“ састављена је од музичара и певача и заједно са фолклорном секцијом ради на очувању народне традиције. Кроз музичку секцију прошао је велики број извођача,  посебно младих и талентованих певача и инструменталиста. Неки од њих данас имају своје музичке снимке и успешне каријере.

Чланови КУД „Абрашевић“ своје богато играчко умеће приказали су на бројним гостовањима, али и фестивалима, где су готово увек освајали висока признања.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*