Штаб за ванредне ситуације усвојио предлог Плана рада за наредну годину

На седници Штаба за ванредне ситуације Града Прокупља усвојен је предлог Плана рада Штаба за наредну годину.

Говорећи о овом Плану, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације, Мирољуб Пауновић, рекао је да је у циљу заштите  грађана, пословних и стамбених објеката, неопходно предузети све превентивне мере ради спречавања материјалних штета и пружања неопходне помоћи угроженом становништву у ванредним ситуацијама.

Овај План рада разматраће чланови Градског већа, а онда ће се наћи пред одборницима Скупштине Града.

-Ове године, од 4. до 12. марта, услед обилних падавина и наглог топљења снега, у Прокупљу је проглашена ванредна ситуација. Превентивним деловањем свих надлежних служби, нису били угрожени људски животи, а на инфраструктурним, пословним и стамбеним објектима није причињена велика материјална штета, изјавио је Пауновић и додао да су у претходном периоду, на реци Топлици, урађени многи послови како би се спречило њено изливање из корита.

Он је напоменуо да је уређење корита реке Топлице у непосредној близини бивше Фабрике стакла једна од највећих инвестиција.

-Уређењем корита реке Топлице и ушћа Стражавачког потока биће спречено плављење Липарске улице, појединих погона компаније Леони, у којој је запослено близу 3.000 радника, и ромског насеља, каже Пауновић, који је похвалио службе које су током викенда својим великим ангажовањем допринеле да све саобраћајнице у граду Прокупљу буду проходне.

Да би сви главни путни правци били проходни, у протекла два дана бачено је 12 тона соли и пет кубика ризле.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*