СРПСКИ НАУЧНИК СТЕФАН УНИЋ (22) ЈЕ УБЕДЉИВО АПСОЛУТНИ ГЕНИЈЕ СВЕТА

Српски бисер из Трстеника, генијални научник, иноватор и истраживач Стефан Унић (22). Науку је заволео када је увидео колико могућности пружа. Млади генијалац Србији је донео много награда до сада.
Стефан је рођен 21. јануара 1998. године у Крушевцу. Завршио је основну школу у Стопањи, а потом средњу техничку школу у Трстенику. Тренутно студира производно машинство на Академији струковних студија Шумадије, студент је друге године и одличан је са свим десеткама.
Стефан иза себе има пуно награда освојених на општинским, регионалним, државним, националним, интернационалним и европским такмичењима из разних области. Добитник је неколико признања за почасног госта на више од десет сајмова у света. Светски је признат иноватор и истраживач из Србије. Ментор је младим научним тимовима и представник Србије из области екологије на разним семинарима и конференцијама света. Труди се и прати научна истраживања на светском нивоу. Говори енглески језик и служи се Немачким језиком. Живи и студира у Трстенику.
У племенитој жељи да помогне, научник Стефан Унић недавно је направио посебан пројекат за Србију у вези пречишћавања загађене воде и тиме освојио највиша признања.
Када кажу како на младима свет остаје, засигурно мисле на младе попут Стефана Унића. Верујте, након овог текста ће вам бити јасно да свет заиста остаје на младима, баш оваквим као Стефан.
-„Звање „најбољег научника, иноватора и истраживача на свету“ је огромна част и веома ми годи, али престижне награде које добијам су потврда да оно што радим је потврђено и добро, и мотивишу ме да наставим још бољим темпом него до сада. Имати ова звања су данас привилегија и огромна сатисфакција за даљи рад“, скромно додаје Стефан.
Нада се да ће у животу тек постати научник, јер се сада, како додаје само бави оним што воли и срећан је што наилази на подршку различитих особа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*