Становници Бабиног Потока коначно „дочекали“ асфалт

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, са сарадницима, председником Скупштине Општине Прокупље Дејаном Лазићем и већником за инфраструктуру, Филипом Јовановићем, данас су присуствовали завршетку радова на асфалтирању улице у Бабином Потоку.

Приликом обиласка радова председник Симоновић је истакао да је ово прва улица у Бабином Потоку  која је икада асфалтирана средствима из општинског буџета.

–  Ово је насеље у којем су већина становника млади људи, породице са малом децом, зато им  треба омогућити да имају подједнако добре услове за живот као и у граду. За ту намену издвојили смо из буџета око 6.000.000,00 динара. Видим да су мештани веома задовољни, јер су данас сви изашли испред својих кућа да дочекају асфалтирање улице која од главног пута води до школе, у дужини од око 800 метара, изјавио је председник Симоновић.

Према његовим  речима, Општина Прокупље је од почетка ове године до сада у асфалтирање улица и путева на подручју целе општине уложила око 40 милиона динара, као и 30 милиона динара за санацију оштећења на путевима.

-Асфалтирање је најбољи начин  за уређење путне инфраструктуре. Међутим, нисмо у могућности да све асфалтирамо, не због пара, јер смо знатним уштедама успели да обезбедимо средства за ту намену. Проблем су нерешени имовинско правни односи, али када они више не буду препрека, наставићемо да асфалтирамо и уређујемо још много улица и путева на подручју наше општине, истакао је председник Симоновић.

Житељи Бабиног Потока задовољно су данас у подне, када је поред њихових кућа прошао врео асфалт, изашли да покажу своје задовољство и захвалност представницима локалне самоуправе.

-Асфалт за нас значи излазак у свет, одлазак у школу, у град, где год кренули лакше ћемо долазити. Посебно се радују деца која ће лакше пролазити пут од куће до школе, возити бицикл. Боље ће бити свима, посебно пољопривредним произвођачима који до својих њива треба да пређу овај пут са пољопривредном механизацијом, али и да одемо до града или до места где треба да пласирамо наше производе, рекао је Живојин Јовановић, житељ овог прокупачког насеља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*