Стихови и представа у част Драинца

У Народном музеју Топлице, синоћ су несвакидашње вече поезије за све Прокупчане приредили песници, добитници награде „Драинац“. Љубитељи писане речи, по први пут су имали прилику да на једном месту виде и чују значајна имена српске књижевности, која су овенчана бројним наградама, али и наградом „Драинац“.

-Било је право уживање слушати поезију песника, које првенствено памтимо по томе што су већ долазили у наш град, како би примили награду са именом великог топличког, али и српског песника Рада Драинца. Заиста је било дивно поново се срести са овим људима и уживати у њиховим старим, али и неким новим стиховима, рекла је Прокупчанка, која је редовни посетилац књижевних вечери, које организују установе културе у нашем граду.

На вечери под називом „Песници Драинчевих сусрета“, наступили су овогодишњи добитник награде „Драинац“ Милосав Тешић, али и некадашњи добитници ове престижне награде коју додељује Град Прокупље. Међу њима су били Иван Негришорац, Миљурко Вукадиновић, Братислав Милановић,Власта Младеновић, Едвин Сугарев, Христо Петрески, Гордана Ђилас и драмски уметник Вицо Дардић.

По завршетку овог величанственог књижевног сусрета, песници и публика из Музеја преселили су се у Дом културе, где је програм настављен представом, која је такође одржана у знак обележавања два велика јубилеја, 50. година „Драинчевих сусрета“ и 120-годишњици од рођења великог Драинца.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*