Све више деце у Трновом Лазу

 

У планинском селу Трнов Лаз, 25 километара удаљеном од Прокупља, у породици Ненада и Маје Јовичић, родило се четврто дете.

Дечак Раде, на радост породице и сељана, миљеник сестара Николине (7), Марине (4) и Радмиле (1,5) је шесто дете у том селу, где становници живе искључиво од пољопривредне производње, углавном од сточарства.

Одмах након изласка мајке и новорођенчета из породилишта, породицу Јовичић је посетила и Патронажна служба прокупачког Дома здравља, која обилази сву новорођену децу, па и ону у најудаљенијим планинским селима.

-Наше патронажне сестре обилазе сву новорођену децу на територији града и по селима, без обзира на удаљеност и неприступачност терена, казали су у Дому здравља у Прокупљу.

Према њиховим речима, посебно им је задовољство када, као у Трновом Лазу, посете младе супружнике који имају већ троје деце и одлуче се за проширење породице и останак на селу.

-У породици Јовичић, патронажне сестре присутне су још од рођења првог детета и максимално су својим саветима и сугестијама допринеле да се деца у тој породици, без обзира на удаљеност од града, одгајају здраво, по најсавременијим светским методама исхране и неге новорођенчади, казали су у Патронажној служби у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*