Техничка школа у Прокупљу купила ново возило за обуку ђака

????????????????????????????????????

Техничка школа “15. мај“ из Прокупља, након више од деценије, сопственим средствима у износу од 390.000 динара, купила је ново возило које ће служити као наставно средство за обуку ђака на смеру возачи моторних возила, саопштили су из те образовне установе.

-Ово много значи нашим ђацима, који ће сада имати још боље услове за савладавање не само теоријске већ и практичне наставе, која је од великог значаја за њихова будућа занимања, казала је директорка Школе Биљана Миленковић.

Према њеним речима, нови “пежо”, који има дупле команде прилагођене обуци, заменио је стари “југо” и служиће да на њему обучавају вожњу ученици свих смерова за које је обавезно полагање возачког испита.

-Једноставно смо морали да заменимо наше дотрајало и технички превазиђено возило, казала је директорка и нагласила да стари “југо“ није имао потребан “абс систем”, као и да се он више нигде не користи за обуку возача.

-Овом куповином, учинили смо деци комфорнију и лакшу обуку и усавршвање, а и на известан начин, допринели да аутомобил, на коме је натпис са именом наше Школе, лепше изгледа, казала је  Миленковић.

Иначе, Техничка школа “15. мај” ђацима пружа могућност да током редовне наставе положе и возачки испит. У ту сврху се у Школи  обавља обука за вожњу и полажу тестови знања о саобраћају, што је бесплатно за редовне ученике саобраћајног смера.

Техничку школу похађа 660 ученика на смеровима електротехника, машинство и обрада метала, саобраћај, а ту је и текстилни смер.

На смеру за електротехнику, обучавају се ђаци за три занимања, и то електротехничар рачунара, електроинсталатер и електромеханичар за термичке и расхладне уређаје. На смеру  саобраћаја, уче возачи моторних возила, а на смеру  машинство и обрада метала, машински техничари за компјутерско конструисање и машински техничари моторних возила.

У овој Школи, која пружа велике могућности при запошљавању, обучавају се и модни кројачи, и то на смеру за текстилство и кожарство.

Прокупачка Техничка школа, са традицијом дугом више од пола века, данас је модерно и савремено опремљено здање са 13 функционалних учионица, фискултурном салом, кабинетима за информатику и вежбе из области текстилства, четири  рачунарска кабинета, две специјализоване учионице из области саобраћаја, три лабораторије за вежбе из електротехнике и три радионице за практичну наставу машинске и електро струке.

У Школи ради библиотека са више од 11.000 књига, а у склопу  ваннаставних активности, овде је организован и рад новинарско-литерарне, драмске, социолошке, машинске и спортске секције.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*