Топличанин српсколигаш!!!

Фудбалери Топличанина изборили су пласман у Српску лигу. Победом у последњем колу у Нишу, на стадиону на Бубњу, прокупачки плаво-бели остварили су циљ који су зацртали на почетку сезоне, а то је да се у години јубилеја, када славе 100 година од оснивања, Топличанин врати где му је место и постане српсколигаш. Последња препрека, Морава из Ћуприје, савладана је резултатом 2:1 головима Станковића и Милићевића, а треба рећи да је Топличанин имао још неколико великих прилика, неискоришћен једанаестерац, што је све била последица нервозе играча због важности утакмице јер, да подсетимо, Топличанину је за пласман у виши ранг била потребна победа. Прокупчани су у Нишу имали подршку преко 1000 навијача из Прокупља, а најветреније присталице Топличанина бодриле су играче у плаво-белим дресовима читавих 90 минута, као што су чинили током целе сезоне на свим утакмицама. Славље играча, управе и навијача почело је у Нишу, а настављено је у центру Прокупља, где су сви заједно прославили успех и пласман у виши ранг.

Топличанин је ове сезоне у 30 утакмица колико је одиграно, освојио 74 бода. Забележене су 23 победе, пет утакмица је завршено нерешено, а само два пута је изгубио. Прокупчани су постигли 71 погодак, примили 21 гол и по свим параметрима, сасвим заслужено су први стигли на циљ и изборили пласман у Српску лигу.

Након славља, Прокупчане очекују припреме за нову сезону за такмичење у Српској лиги, које ће бити много захтевније и за које се сви у клубу озбиљно морају спремити.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*