Топличка академија за све будуће студенте из Топлице али и околних градова и општина

 

Шта је то што деци и младима треба понудити да би остали у свом родном месту, свом граду, општини? Пре свега квалитетне и разнолике образовне установе.
Ниш нам је близу, а пре месец дана и Топличка академија у Прокупљу обележила је две године рада и постојања. Ради се „пуном паром“. Топличка академија отворена је за све Топличане али и будуће студенте из Ниша и околних градова и општина.
Подсећамо, Топличку академију чини три одсека: за пољопривредно прехрамбене студије, пословне студије Блаце и медицинске студије. Овај последњи Одсек отворен је 2023. године. Доказ да је пун погодак отварање баш овог Одсека, је тај што је највеће интересовање младих управо за медицинске студије.
„Одсек за пословне студије Блаце има следеће смерове: рачунарство и информатика, финансије и рачуноводство, порези и царина, пословна економија, туризам, финансије и банкарство док на Одсеку за пољопривредно прехрамбене студије студенти могу уписати неки од следећих смерова: ратарство и повртарство, воћарство и виноградарство, сточарство, заштита биља, прехрамбена технологија. На Одсеку за медицинске студије постоји смер – струковна медицинска сестра. Овај смер, формиран је 2023. године, а интересовање будућих студената је велико“, изјавили су недавно са Топличке академије струковних студија у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*