Тренинзи спортиста у затвореном само уз поштовање мера превенције


У складу са одлукама Владе Републике Србије о предузимању мера заштите током
пандемије корона вируса Кризни штаб у Прокупљу на данашњој седници донео је
одлуке и препоруке којима се дозвољавају тренинзи и у затвореним спортским објектима уз поштовање мера превенције.
На основу тога од данас ће радити сви за тренинге предвиђени затворени спортски објекти и то искључиво уз примену прописаних мера заштите у циљу смањења ризика од инфекције корона вирусом.
Спортисти могу да тренирају и у затвореном простору али им се ипак препоручује, ако је то могуће, да тренинге одржавају на отвореном.
У затвореном се могу одржавати тренинзи само појединачно уз растојање од минимум пет метара, а спортистима се препоручује да долазе на тренинг у спортској опреми и да не користе свлачионице.
У препоруци је наглашено да су организатори тренинга у обавези да воде рачуна и о здравственом стању спортиста, односно да упуте на преглед лекару онога код кога, евентуално примете симптоме инфекције вирусом ковид 19 . Такође су у обавези да исто поступе ако се код спортисте приликом тренинга појаве симптоми те инфеквције.
Како би испоштовао ову процедуру тренер треба да води евиденцију о сваком одржаном тренингу, као и о свим присутним лицима током тренинга.
У овој ситуацији јако је важно да се све затворене спортске просторије у којима се тренира редовно провертавају природним путем јер се употреба централне климатизације не препоручује.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*