У среду почиње позоришни фестивал „Бескрај 10 квадрата“


У среду 21. августа у нашем граду, почеће пети јубиларни, позоришни фестивал „Бескрај 10 квадрата“ и трајаће до 29. овог месеца. На велико задовољство позоришне публике, он ће и ове године окупити позоришне трупе из Топлице и Србије.
Прва представа, првог дана фестивала, коју ће видети прокупачка публика, јесте „Путујуће позориште Шопаловић“ блачког позоришта „Театар 13“ у ресторану „Луна“. Позориште из Горњег Милановца гостоваће са представом „Професионалац“ у прокупачком Дому културе 22. августа, док ће Драмска група „Фил-арт“ играти „Знакове“ у Народном музеју Топлице. Последњег дана фестивала, публика ће имати прилику да погледа јубиларну представу Мирољуба Мировића Фацира, под називом „Последњи радни дан“ у Дому културе. Фестивал није такмичарског карактера, улаз је слободан, а све представе су заказане за 20 сати.
Оно што је карактеристично и по чему је овај фестивал препознатљив, јесте да се представе играју и на отвореном, на спортским теренима, трговима, дечијим игралиштима, у баштама ресторана и парковима.
Фестивал “Бескрај 10 квадрата” се организује под покровитељством Града Прокупља, прокупачких установа културе и бројних спонзора. Ова година је изузетно важна за позоришну уметност у Прокупљу, јер се обележава 100 година од прве позоришне представе, 50 година уметничког рада прокупачког глумца Мирољуба Мировића Фацира и пет година Фестивала “Бескрај 10 квадрата“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*