Завршена подела хуманитарних пакета на сеоском подручју


Црвени крст Прокупље завршио је дистрибуцију хуманитарне помоћи на сеоском подручју а у наставку ове акције, пакети са храном и средствима за хигијену биће уручени и угроженим грађанима у приградским насељима, као и онима који живе на подрчју града.
-Поделу пакета почели смо од најудаљенијих села, тако да је ова врста помоћи најпре стигла до усамљених, старачких домаћинстава у Крушевици, Житном Потоку, Бреговини, Бублици, Статовцу, Кожинцу, Гласовику, Шевишу. Ова планинска села су веома разуђена, али наше екипе су уложиле напор и стигле до сваког корисника коме је ова помоћ намењена, рекла је Марија Лазић, сарадник у Црвеном крсту Прокупље.
На овом подручју помоћ је добило 25 породица, док је у Белољину, Конџељу, Плочнику, Бацу, Тулару, Шишмановцу, Доњој Коњуши, Мађару, Ђушници, Калудри, Малој Плани, Великој Плани, Прекопуцу, Горњој Бресници и другим топличким селима помоћ добило преко 50 породица.
У наставку акције екипе Црвеног крста обишле су и друга сеоска подручја, и до сада је подељено око 370 пакета, док ће преостала количина бити уручена угроженим становницима у граду и приградским насељима.
Црвени крст Србије упутио је Црвеном крсту Прокупље 500 хуманитарних пакета са храном и средствима за хигијену, као и пет тона брашна намењених угроженим старачким домаћинствима и домаћинствима са више деце, породицима слабијег материјалног стања, као и лицима која немају право на било какву новчану надокнаду или социјалну помоћ.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*