У току санација путева у селима око Житног Потока

 
 

Да руководство локалнe самоуправе својим радом настоји да побољша услове живота и рада на целој својој територији, говори чињеница да је почетком ове седмице почела санација сеоских путева у многим селима око Житног Потока. Радове на санацији пута у Гласовику данас је обишао заменик градоначелника Прокупља, Дејан Тонић.

-Велику пажњу руководство локалне самоуправе посветило је асфалтирању и санацији путне мреже на својој територији. Осим путева у градским и приградским насељима, у току су радови и у најудаљенијим селима нашег града. У брдскопланинским селима која гравитирају око Житног Потока, а реч је о селима Злата, Мачина, Гласовик, Кожинце, Бублица и Бреговина, изводе се радови на санацији сеоских путева, изјавио је он и додао да је за ове радове из градског буџета издвојено 700.000 хиљада динара.

 

Према његовим речима, након завршетка радова пољопривредници ће брже и безбедније долазити до својих воћњака и њива, а мештани ових села до центра Житног Потока, како би отишли до продавнице, лекара или обавили друге неопходне послове.

Председник Месне заједнице Бублица Момир Савић, изјавио је да је ово први пут да се овако марљиво ради на санацији сеоских путева у више села

 

-На сеоској путној мрежи радило се и раније, али није као сада. Исто тако, по први пут све радове контролише надлежно лице из ЈП за урбанизам и уређење Прокупља, изјавио је он и додао да ће ови радови на путној мрежи много значити за становништво које живи у овим селима.

У протекла два дана завршени су радови на санацији у Злати и Мачини. Буду ли временске прилике ишле на руку радницима, очекује се да санација сеоских путева у преосталим селима буде завршена за неколико дана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*