Ученици направили музејску витрину

 

 

Баш онако, како то само деца умеју, маштовито и креативно, ученици Основне школе „Милић Ракић Мирко“ су својом радионицом под називом „Наслеђе и образовање – музејски предмет пошао у школу“, показали да увек постоји добар начин да се о наслеђу и образовању наше земље бринемо сви заједно. Њихова веома занимљива и садржајна радионица део је овогодишње манифестације „Дани европске баштине“, чија тема и јесте управо „Наслеђе и образовање“.

Овом приликом музејски водичи Соња Ивановић и Наташа Јовановић, одржале су презентацију на истоимену тему.

-Радионица је осмишљена на идеју директора и наставника ове школе, а Музеј је то све подржао. Ми смо биле ту да децу упознамо са тим колико су важни сви предмети које су они сакупили. Они су направили и врло лепу музејску витрину од старог ормара у коју су сместили предмете које су пронашли у школи. Предмети углавном припадају етнолошкој и историјској збирци, истакле су музејски водичи и похвалили рад ученика ове школе.

О важности наслеђа и образовања наше земље у школи „Милић Ракић Мирко“, како кажу, децу уче свакодневно, а манифестација „Дани европске баштине“ само је још једна лепа и добра прилика, где може да се види таленат и рад вредних ђака.

-На сваком часу се трудимо да науче нешто ново о свом наслеђу и да схвате колико је образовање значајно за њих. Постоје различити начини за то, а креативна радионица је управо један од њих. Они су увек оригинални и пуни нових идеја, које заједно са својим учитељима реализују. Радују се оваквим стварима, воле да су део неке велике и важне приче, а „Дани европске баштине“ свакако то јесу и увек нас радују, јер нам омогућавају да се изразимо на начин који је примерен деци и баш онако како то она најбоље знају и умеју. Кроз игру и њихово међусобно помагање, свако додатно ангажовање уроди плодом. Овога пута је то музејска витрина, пуна различитих предмета, на чијем опремању су сви заједно радили, нагласили су у овој школи.

Координатор манифестације „Дани европске баштине“ у Прокупљу, Маријана Остојић, истакла је да је планирани програм почео успешно да се реализује и да љубитеље културних дешавања у нашем граду очекује још много тога занимљивог до 26. септембра, до када ова манифестација траје.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*