Ученици Пољопривредне школе праксом обнављају и проширују знања

Доласком пролећа, ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља” сада више времена проводе на практичној настави која се обавља на школској економији.

Стечено знање у учионицама и кабинетима, средњошколски проширују у пекарској радионици, воћњацима, пластеницима и школском парку.

Руководилац школске економије, Мирослав Митровић, рекао је да су ђаци протеклих дана завршили резидбу воћних стабала брескве, јабуке, кајсије и крушке, а да ће се за пар дана завршити и резидба воћних стабала шљиве-стенлеј.

-Током праксе у воћњацима, који се простиру на површини од седам хектара, професори су ученицима говорили и показивали на који начин се одстрањују заражене, оштећене и поломљене гране, како би се створила круна дрвета која ће дати најбољи род, рекао је он додао да деца са задовољством обављају практичан део наставе.

Током зиме, у пластеницима је била посађена салата која се сада бере и продаје заинтересованим купцима. Након бербе, у два велика пластеника биће посађен парадајз, краставац и паприка.

-У пластеницима се ученицима на практичан начин показује технологија производње и заштите повртарских култура, каже Митровић и додаје да стечено знање средњошколци највећим делом примењују на својим породичним газдинствима.

Ученици пекарског смера, у својој пекарској радионици, током целе школске године уче вештину и технологију припреме сировина за прављење разних слатких и сланих пецива, колача, бурека и других пекарских производа.

-Практична настава, без обзира где да се обавља, је много занимљива. Осим практичног стицања знања, на овој настави показујемо своје вештине и идеје које у највећем делу наши професори прихватају, изјавили су ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*