Ученици Таткове школе песмом и игром будућим првацима пожелели добродошлицу

На отвореној сцени, испред Галерије „Божа Илић“, на врло леп и неуобичајен начин, ученици млађих разреда ОШ “Никодије Стојановић Татко” су са својим учитељима припремили приредбу, којом су представили своју Школу. Ово је уједно био и начин да позову своје другаре, који тек треба да се упишу у први разред,  да се определе баш за Таткову школу. Песмама, рецитацијама, ритмичком игром и фолклором, ови млади Прокупчани су заокупили пажњу својих суграђана, који су у то време шетали главном улицом.

У креативном делу програма, у оквиру кога је представљена Школа, било је места и за обавештење о томе шта је све потребно будућим првацима приликом уписа.

Заменик директора ове Школе, Лидија Вељковић, је истакла да је упис првака за школску 2019/2020. почео 1. априла.

-У први разред уписују се деца рођена од 1.3.2012. до 1.3.2013. године као редовни ученици. Деца која су рођена у периоду од 1.3.2013. до 1.9.2013. године, могу се уписати у први разред као превремени ученици, а за њих ће бити организовано посебно тестирање, рекла је Вељковић и нагласила да родитељ може да изабере основну школу у коју жели да упише своје дете.

Она је додала да је за упис у први разред потребна следећа документација: лекарска потврда Дома здравља у Прокупљу и уверење о завршеном предшколском припремном програму. Упис се врши од 1.4.2019. године сваког радног дана код секретара Школе у периоду од 7 до 14 часова. На истом месту, после предаје документације и извршеног уписа, заказује се термин тестирања детета код психолога и педагога.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*