Ученици Техничке школе очистили брдо Хисар

 

Еколошка секција Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу, организовала је велику акцију чишћења брда Хисар, у којој су учествовали ученици и наставници ове Школе.

Акција је спроведена уз подршку ЈКП „Хамеум“ и приватних предузетника, који су обезбедили џакове за сакупљање смећа и рукавице.

-Наши ученици показали су велико интересовање за ову акцију и  одазвали се у великом броју, јер, како кажу, смета им када је њихово омиљено место за шетњу и дружење запуштено и затрпано  смећем. Овом приликом желимо да пошаљемо поруку свима, како младима, тако и старијим суграђанима, да чувају оно што нам је природа дала и да уживају у лепом и здравом окружењу, изјавила је професорка биологије и руководилац Еколошке секције Валентина Дробњак.

Чишћење Хисара почело је од подножја, одакле су вредни средњошколци почели да сакупљају суво, опало лишће, па све до омиљених стаза где Прокупчани радо проводе своје слободно време.

Ученице ове Школе, Тијана Савић и Анђела Жунић, кажу да је Хисар место где често долазе после школе са другарицама и да се радују што ће дати свој допринос да оно буде чисто и уређено.

-Дошли смо да очистимо ово наше најомиљеније место које нам је природа дала, да га чувамо и уживамо у његовој лепоти. Сакупили смо, поред лишћа и много пластичних кеса и флаша, као и другог отпада који нам загађује окружење. Желимо да поручимо нашим вршњацима, али и свим грађанима који овде долазе, да чувају прокупачку оазу јер је свима потребна здрава еколошка средина, како нама, тако и будућим генерацијама, истичу ученице ове Школе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*