Ученицима уручене плакете “Хероји природе и окружења“


Поводом завршетка програма „Смањење ризика и ублажавање последица од елементарних непогода и других опасности“, Црвени крст Прокупље доделио је плакете „Хероји природе и окружења“ свим учесницима који су допринели његовој успешној реализацији.
Током протекла два месеца, волонтери Црвеног крста, сертификовани едукатори, организовали су радионице за ученике трећег разреда Основне школе “Никодије Стојановић Татко“. Како је истакла координатор програма, Ирена Антонијевић, ученици су показали велико интересовање за радионичарски рад и максимално се залагали да стекну потребна знања и вештине из ове области.
-Наше дружење дало је изузетне резултате, што показује и такмичење које смо организовали у оквиру овог програма. Учесници наших радионица, научили су како треба да се понашају у одређеним ризичним ситуацијама. Циљ нам је био да их едукујемо да на прави начин реагују и смање ризик од последица када се нађу у евентуалним природним несрећама, као што су земљотреси, поплаве, клизишта, пожари, истакла је Антонијевић.
Плакете Црвеног крста Србије ученицима је уручио секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић, а свечаном догађају и презентацији свих активности овог програма, присуствовали су и родитељи ученика.
-Захваљујем се свим учесницима програма и честитам им на успешној реализацији и стеченом знању, које ће им свакако много значити у животу. Надам се да ћемо и даље наставити да организујемо сличне активности, уз помоћ Црвеног крста Србије и Владе Републике Србије, која нас подржава у нашим програмским активностима, изјавио је Драган Суботић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*