Учитељица и наставница из Прокупља лепо представиле град на Сабору учитеља у Београду

На 33. Сабору учитеља Републике Србије, који је одржан на Учитељском факултету у Београду, учитељица Јелена Бабић и наставница историје Ивана Радоњић из Основне школе „Милић Ракић Мирко“ представиле су знаменитости Прокупља у виду изложбе и презентације.

Циљ пројекта “Знаменитости мога места”, био је да се ученици извојеног одељења из Доњег Кординца упознају са знаменитостима Прокупља. То се и догодило на почетку школске године, када су кренули у обилазак града, а полазна тачка им је био улаз у Прокупље из правца Ниша.

–Кретали смо се дуж главне улице и упознавали прво институције, свратили у Библиотеку и Музеј, а након тога отишли до Спомен-парка јунацима “Гвозденог пука”. Ученици су фотографисали све што им је било занимљиво, а онда смо отишли на Хисар и ту нам се придружила наставница Ивана Радоњић. После овог обиласка, истраживали смо све што је важно и по чему је наш град препознатљив и сликали слике знаменитости на папирима облика ЦД-а, да би то касније искористили за израду часовника. Када смо завршили часовник, израдили смо и мапу нашег града, а настао је и филм, за који нам је наставница историје Радоњић позајмила глас, нагласила је учитељица Бабић.

Мапа, филм и сав материјал представљени су у Београду на скупу „Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава“, а прокупачке просветне раднице истичу да су веома задовољне што су и на овај начин могле да представе Школу и град Прокупље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*