Насеље Драгања по први пут добило тротоаре

Ова година остаће упамћена за житеље Драгање, обзиром да су сада, по први пут, добили тротоаре дуж пута који њихово насеље повезује са градом.

Како истиче члан Градског већа за инфраструктуру, Жарко Копривица, тротоари у овом насељу, у дужини од 900 метара, поплочани су бехатон плочама, а урађени су и ивичњаци. За ту намену, из градског буџета издвојено је око пет милиона динара.

-Иако је овај део пута изузетно фреквентан, до сада на њему нису постојали тротоари, тако да су пешаци морали да се крећу коловозом. Изградњом тротоара, безбедност је много већа, како за пешаке, тако и за возаче. Од посебног је значаја то што ће деца сада много брже и безбедније да иду до школе и назад, јер због близине града, ђаци често пешаче овом деоницом, истакао је већник Копривица.

Мештани овог насеља кажу да ништа важније нису могли да добију од локалне самоуправе и да им тротоари много значе.

-Презадовољни смо и захвални локалној самоуправи, јер нам је омогућила да овај пут, којим свакодневно пролазимо, добије уређене тротоаре. Сада ће наша деца безбедније да се крећу, нећемо толико да стрепимо, казао је Горан Селвић из Драгање и у име свих мештана још једном се захвалио локалној самоуправи што им је овај велики проблем решила.

Ево како је некада било без тротоара, а како данас ова деоница изгледа…

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*