Удружење пензионера града Прокупља

Делегати Скупштине удружења пензионера Прокупље једногласно су донели одлуку да ова организација промени назив и да се убудуће зове Удружење пензионера града Прокупља.

– Пре неколико месеци Прокупље је добило статус града. Због тога је било потребно да и пензионерска организација добије нови назив, изјавио је председник прокупачког Удружења пензионера Милован Вучићевић и додао да је на овај начин организација стала у ранг удружења из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Лесковца и других градова Србије. На седници је прихваћен нови знак удружења.

Вучићевић је подвукао да ће у најскорије време бити усвојен и нови Статут организације.

Разматрајући финансијско пословање за период од 1.јануара до 31.октобра ове године истакнуто је да је остварен суфицит у износу од 2,8 милиона динара.

Приходи у првих осам месеци износили су 10.555.460, а расходи 7.762.862 динара.

– О утрошку средстава строго се води рачина. Наш примаран циљ је да се пружи адекватна помоћ болесним и социјално угроженим члановима, рекао је он и додао да су многи пензионери добили новчане позајмице у укупном износу од 5.813.300 динара.

За куповину огревног дрвета позајмице је добило 217 чланова, угља 36, а куповину меса и сухомеснатих производа 357 чланова. За куповину лекова и плаћања струје дато је 86.000 динара.

– Овај сазив руководства удружења, Скупштине, Извршног и Надзорног одбора у протеклим годинама много тога је радио. Брига за сваког члана била је на првом месту. Да ли смо добро радили и да ли су чланови задовољни радом показаће избори на свим нивоима у организацији, закључио је Вучићевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*