Упис деце у Предшколску установу „Невен“ електронским путем преко услуге еВртић

 

 
 

Градска управа Прокупље обавештава своје грађане да и ове године могу да пријаве децу за упис у Предшколску установу „Невен“ електронским путем на порталу еУправе, преко услуге еВртић.

Услуга еВртић представља електронску пријаву за упис у предшколске установе, а омогућена је родитељима да на бржи, лакши, потпуно електронски и бесплатни начин доставе пријаву предшколској установи.

Од марта месеца 2020. године ова услуга је доступна у 140 градова и општина (158 предшколских установа) као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве деце за упис у предшколске установе.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем онлајн обрасца. На овај начин уписа није потребно доставити извод из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу, јер се подацима приступа аутоматски.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно да родитељи лично поднесу релевантну документацију којом доказују наведени статус.

Линк:

https://euprava.gov.rs/%C5%BEivotna-oblast/16/%C5%BEivotna-situacija/32

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*