Уручена признања добровољним даваоцима крви

????????????????????????????????????

Доделом признања добровољним даваоцима крви, у Прокупљу су настављене активности поводом обележавања Недеље Црвеног крста.

Црвени крст Србије традиционално додељује ово признање хуманим људима који су крв дали 50 и више пута, за 75 и преко 75 давања, као и за лица која су крв дала 100 и више пута.

Драган Суботић, секретар Црвеног крста у Прокупљу, поздравио је добровољне даваоце и захвалио им што дуги низ година учествују у овој акцији.

Симбол капи крви која живот значи, признање за хуманост, даваоцима је уручила председница Црвеног крста у Прокупљу Гордана Бјелић.

-Честитам вам на ономе што сте свих ових година радили за наше грађане, а њих је 97 одсто, и они од вас, који чините три одсто, очекују помоћ. Желим свима добро здравље и да се још дуго дружите са нама, казала је Гордана Бјелић.

Миливоје Обрадовић је рекордер у добровољном давалаштву крви, не само у Прокупљу, већ и у целом Топличком округу.

-Почео сам да дајем крв када сам имао 16 година, у школи. Да будем хуман научио сам од свог оца, који је такође био добровољни давалац крви. Диван је осећај када можете да помогнете другима. Поред тога што сам добровољно дао крв 121 пут, људима помажем и на други начин, увек када могу и када ме позову, каже Обрадовић.

Осим за појединце, Црвени крст Србије додељује и плакету „Широко срце“ фирмама које су организовале акције добровољног давања крви. Плакета за највише прикупљених јединица крви додељена је Електродистрибуцији Прокупље, која годишње организује по две акције, где се прикупи око 150 јединица крви.

Ове године, Црвени крст у Прокупљу уручио је 22 признања  добровољним даваоцима крви.

За 50 и преко 50 давања, признања су добили Саша Арсенијевић, Живорад Баловић, Јасмина Белић, Зоран Цакић, Зорица Ћеранић, Бранислав Цвејић, Ивица Динић, Зоран Глођовић, Радослав Илић, Зоран Костић, Небојша Миловановић, Милован Пантић, Љубиша Пауновић, Дејан Перић, Часлав Петровић, Драган Стојковић, Жарко Загорчић.

За 75 и више пута давања, признања су додељена Бојану Обрадовићу, Драгану Обрадовићу, Ивану Величковићу, Душану Влаховићу.

Миловоје Обрадовић једини је давалац у Топлици који је крв дао  преко 100 пута.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*