Ватерполисти Србије „потопили“ Мађаре

    Данашњом победом над Мађарском, српски ватерполисти су доказали да не заостају у резултатима и успесима у односу на остале спортове. Меч је завршен резулатом 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2). Победа им је омогућила пласман у четврто узастопно полуфинале Европског првенстава. За pпролаз у финале „делфини“ ће се борити против победника меча Хрватска – Црна Гора.

      Утакмица је одиграна на базену у Барселони а судили су Атилио Паолети (Италија) и Сергеј Наумов (Русија). Стрелци за Србију били су: Рашовић 1, Вицо 1, Прлаиновић 1, Филиповић 2, Јакшић 3 гола. Остали играчи у тиму: Г. Пијетловић, Д. Пијетловић, Мандић, Ранђеловић, Ћук, Алексић, С. Митровић, Б. Митровић. Стрелци за Мађарску: Махерш 1, Заланки 1, Батори 1, Бедо 2 гола. Остатак тима: Нађ, Анђал, Вамош, Мезеи, Јаншик, Ковач, Ердељи, Пол, Вогел.

      Тренер Дејан Савић је саставио одличну екипу, која је од самог почетка дуела у Барселони била надмоћнија. Само је било питање тренутка када ће се видети коначан исход. Они су питање победника решили већ у првој деоници. Током целог меча, игра „делфина“ је била на високом нивоу, нису дозвољавали противницима да угрозе убедљиво вођство. Велике заслуге за то има Бранислав Митровић, који је одлично заустављао супарничку екипу. Мађари су схватили да су њихове шансе за победу равне нули и додатно су „потонули. Најефикаснији појединац је био Никола Јакшић, који је постигао три гола. Сада је пред нашим момцима дан паузе, након чега следи полуфинални дуел.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*