Велики успех ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“

 
 

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља, поново су, са још једног такмичења, у свој град донели награде. Овога пута са Републичког такмичења музичких и балетских школа Србије, које је одржано у Београду, у организацији Заједнице музичких и балетских школа Србије.

 

Ученица трећег разреда Ема Вулић на овом такмичењу освојила је трећу награду свирајући виолину. Она похађа часове у класи наставника Вука Дробњака, а на овом такмичењу је наступила уз клавирску пратњу наставника Оливера Младеновића. Хармоникаши Никола Кричак и Страхиња Трајковић су на поменутом такмичењу освојили другу награду. Никола је ученик четвртог разреда издвојеног одељења музичке школе у Блацу из класе наставника Душана Марковића, док Страхиња похађа други разред у Прокупљу, у класи наставника Љубомира Вукићевића.

 

С обзиром на то да се у последњих годину дана, због опште епидемиолошке ситуације у нашој земљи, али и свету, настава углавном одвијала онлајн, веома смо задовољни постигнутим резултатима наших ученика и њихових наставника. Посебно је важно, да су на овом, веома значајном републичком такмичењу у Београду, блистали и остварили завидан пласман. Ово још једном потврђује колико су ученици, али и њихови наставници, били предани и вредни у припреми за овакво једно велико такмичење. То показује још једну ствар, која је предуслов свега овога, а то је љубав према музици, која не познаје и не признаје препреке, истакли су у Музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Прокупљу.

Они су нагласили да их у наредном периоду очекују и међународна такмичења хармоникаша у Италији, Летонији и Источном Сарајеву, затим фестивал Дани хармонике у Смедереву, као и Фестивал музичких и балетских школа Србије, који се ове године одржава у Вршцу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*