Велико интересовање младих пољопривредника за доделу бесповратних подстицајних средстава

 

На конкурсу за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривреди, који је трајао од 17. септембра до 10. новембра, укупно се пријавило 146 пољопривредника који имају регистровано пољопривредно газдинство. Из градског буџета за ове намене планирана су средства у износу од 10 милиона динара.

За доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава и подршке младима у руралним подручјима укупно се пријавило 105 пољопривредника.

За куповину пољопривредних машина и опреме, од планираних  6.400.000 динара, пријављеним  пољопривредницима, који су испунили услове из конкурса, биће исплаћено 6.394.034 динара.

Из локалног буџета, од планираних два милиона динара, младима у руралним срединама од 18 до 40 година старости, биће додељено 1.744.653 динара.

Број младих који се пријавио за доделу бесповратних подстицајних средстава ове године је већи у односу на претходне. То је и те како значајно ради тога што они примењују нове технологије и нова знања у пољопривредној производњи и доводе је до нивоа рентабилне гране привреде, изјавио је Дејан Тонић задужен за пољопривреду испред Градског већа.

 

Према његовим речима, осим уређења путне, канализационе и водоводне мреже, отварању сеоских школа, и подстицајним мерама за младе настоји се зауставити миграција из села у град.

????????????????????????????????????

За набавку опреме за производњу вина, ракије и других алкохолних пића пријавило се осам пољопривредних газдинстава. Од планираних  500.000 динара, њима ће се доделити 465.912 динара.

За доделу новчаних подстицаја намењених вештачком осемењавању пријавила су се 32 власника квалитетних приплодних грла крупне стоке, док се за кредитну подршку пријавио један пољопривредник.

-Овогодишње велико интересовање пољопривредника за доделу бесповратних подстицајних средстава из буџета Града Прокупља биће нам смерница за наредну годину. Осим нових мера, очекујем да у наредној години буде издвојено више средстава за ове намене у односу на ову, рекао је Тонић и нагласио да ће се младима, који се баве пољопривредном производњом, посветити још већа пажња.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*