Житељи Таковске улице коначно добили асфалт после деценијског чекања и надања

 

 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић са сарадницима  данас је обишао управо асфалтирану Таковску улицу у Прокупљу укупне дужине од 330 метара и ширине три и по метара, за чије је асфалтирање из градског буџета издвојено око четири милиона и 200.000 динара.

 

-Овом улицом практично завршавамо овогодишњу сезону која је била јако успешна јер смо имали много посла. Cкоро 60 милиона Град Прокупље је уложио у путну инфраструктуру града и села, рекао је градоначелник Аранђеловић и додао да је у градске улице уложено око 24 милиона динара, а у сеоску инфраструктуру нешто више од тога. Градоначелника Прокупља приликом обиласка улице сачекaли су  грађани који живе дуж новоасфалтиране улице тог насеља који има око 7.000 становника, који су изразили захвалност што су после пола века чекања ипак добили асфалтирану улицу кроз њихово насеље.
-Са улицом Даринке Несторовић чије асфалтирање се очекује ових дана, завршавамо комплетно овогодишњу грађевинску сезону, нагласио је градоначелник Аранђеловић.


Најaвљујући радове у следећој години он је казао да руководство Града Прокупља има велике и амбициозне планове, па ће наредне године бити још више улагања у путну инфраструктуру.
-Трудићемо се да свака градска улица у ближој перспективи добиjе асфалт, а наравно уз то иде и водоводна и канализациона мрежа, па ће све то ићи синхронизовано да не бисмо касније морали да бушимо нови асфалт, истакаo је градоначелник Аранђеловић. Он је нагласио да већ постоји 25 пројеката за изградњу градских и сеоских улица тако да ће у наредну годину кренути веома озбиљно и амбициозно. Аранђеловић је нагласио да становници Прокупља могу да  очекују радове у свакој улици, па је  потребно да подносе захтеве и покрећу иницијативе, а они ће на сваки захтев и сваку иницијативу одговорити. За овај посао је битно, да пре свега имамо решене правно-имовинске односе који су јако важни код изградње улица, али без обзира на све, сви грађани ће добити своју шансу, закључио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Говорећи о значају улице коју су деценијама жељно ишчекивали, становници Таковске изразили су захвалност актуелном руководству града које је испунило обећање и као нико пре њих, довели асфалт до сваке куће. Радост житеља Таковске улице најбоље је илустровао дечак Лазар Златковић који је све време улицом возио тротинет, рекавши да по улици више нема камења и избочина па је идеално за вожњу као и да се радује што више неће морати кад пада киша по блату у школу.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*