Велико интересовање за бесплатне превентивне прегледе

 

 
 

Бесплатни превентивни прегледи, који су организовани у недељу 16. јуна, поново су изазвали велико интересовање наших суграђана. Како су нам рекли, они који су дошли да провере своје здравље, ово је била још једна добра прилика да на лакши начин и без упута обаве лекарски преглед.

Прегледе је обавило 216 Прокупчана, од којих је 15 деце. Превентивни прегледи су обављени на две локације, у Служби интерне медицине Опште болнице Прокупље и на Педијатрији Дома здравља.

Сви заинтересовани су, без упута и здравствене књижице, јуче могли да обаве дерматолошки преглед младежа, измере крвни притисак, обаве лабораторијске анализе, (које укључују тумор маркер ЦЕА, ЦА 19-9, Alpha Фетопротеин) и измере ниво шећера у крви, као и да обаве ултразвук абдомена.

У оквиру јучерашњих бесплатних прегледа обављени су и систематски прегледи деце, а ту спадају општи преглед, ТА, гликемија, преглед кичме и стопала.

Прокупчани поздрављају овакве акције прокупачког Здравственог центра и наглашавају да се редовно обавештавају о томе, који се лекарски прегледи организују, како би их обавили у једnом дану.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*