Верни традицији и граду – Невен кафа

Оно по чему је Прокупље познато, између осталог, је и традиција Невен кафе која је дуга пуних 30 година. Фирма стр „Невен“ основана је 1.маја 1986 а почетак печења кафе од 1.августа 1988год. Назив НЕВЕН какав је и истоимени назив НЕВЕН КАФЕ је дала власник стр НЕВЕН-а Весна Мандић Пантић , а зачетник у  печењу кафе Мандић Љубомир. Фирма је породична и традиција од 30 година се наставља и преноси на наследик не мњајући укус, рецептуру пржења кафе и јединствене ароме и мириса. Кафа се увози  из Бразила а бренд је само и искључиво за Топлички округ.

[ngg src=“galleries“ ids=“85″ display=“basic_thumbnail“]

Како из ове породичне фирме кажу, не желе да се базирају на квантитет у смислу покривања просторно и мегаломански, већ се ограничавају на квалитет, и исти укус који је Прокупчанима познат. По потреби шаљу кафу онима који поруче или инсистирају, а свакако ову појаву разумемо јер често кудагод путујемо носимо нешто Невен кафе са нама.

[ngg src=“galleries“ ids=“84″ display=“basic_thumbnail“]

Уистину, љубитељи кафе заиста могу препознати о којој се кафи ради, посебно ако дан започињу кафом и нерадо се намрште ако је то нека друга кафа а не она „наша“.

Тајна кафе је у чистом зрну кафе. Купци траже кафу и у картонском али и у вакум паковању, мада је она у картонском паковању више препознатљива и дража.

Вакум паковање има великих предности јер кафа дуже задржава свеж мирис кафе, може дуже да траје.

Тајна за идеалан почетак викенда  је наравно уз Невен кафу са посебним начином припреме.

С обзиром да су Прокупчани па и Срби заљубљеници у кафу, увек је дилема који је најбољи начин за припрему овог напитка. Један од начина, за који кажу да је најбољи је да се кафа одмах додаје са водом док се не сједини и тако проври.

Нисте пробали ? -Ево идеалне прилике да уз Невен кафу одредите себи квалитетан и одморан викенд.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*