Војна вежба на вежбалишту “Стражава” – Обавештење грађанима Прокупља и мештанима села Стражава

Јединица Војне поште 4989 Куршумлија, дана 30.11 2020. године у периоду од 10.00 до 15.00 часова изводиће вежбу са бојним минско-експлозивним средствима (МЕС). На вежби ће се изводити израда и активирање спорогорућег упаљача и активирање експлозивног пуњења спорогорућем упаљачем на уређеном вежбалишту у Стражави.

Током трајања вежбе строго је забрањено улазити наведеног дана у забрањену зону јер ћете се изложити животној опасности.

У наведеној зони не сме се налазити стока и друге животиње, као ни пољопривредне машине, запрежна возила и друга превозна средства.

Простор вежбалишта биће обележен црвеним барјаком и обезбеђен стражарима, а на путевима који воде у опасну зону биће постављена табла са натписом  “НЕ ИДИ ДАЉЕ – МИНЕ”.

Грађани и мештани села се обавештавају да, и поред најсавременијег претраживања, након вежбе постоји могућност да се не нађу неексплодирана средства која представљају сталну опасност по живот лица која им се приближавају или их дирају, јер и при најмањем додиру могу експлодирати и изазвати несрећу. Пронађена неексплодирана средства не треба дирати, већ обележити и запамтити место и одмах обавестити станицу полиције, команду гарнизонског места Куршумлије и команду Гарнизона Прокупље.

У обавештењу се наводи и то да се строго забрањује сакупљање неексплодираних средстава, јер се може изазвати експлозија, а тиме довести сопствени живот и живот других у опасности.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*