Млади добровољци и ЈКП „Хамеум“ дезинфиковали јавне површине

Млади добровољци у Прокупљу синоћ су пружили помоћ радницима jавноg комуналноg предузећa „Хамеум“ током пандемије корона вируса посебну пажњу поклања дезинфекцији јавних површина, која се у континуитету спроводи на целом градском подручју.

Како је саопштио в.д. директор овог предузећа, Никола Жугић, у току је акција дезинфекције прилаза у зграде прокупачких установа и простора око објеката.

Од јуче су на терену наше две екипе које заједно са волонтерима Црвеног крста спроводе акцију. Циљ је да у време неповољне епидемиолошке ситуације дезинфекцијом обезбедимо максималну безбедност на местима где је највећа фреквенција становника, изјавио је Жугић.

 

Како наводи, до сада је у овој акцији извршена дезинфекција улаза и простора око зграде Градске управе, Полицијске управе, Музеја, Дома здравља, Болнице, црквеног парка, као и објеката Предшколске установе „Невен“ у центру града и Сокићевом насељу.

Дезинфекција наведених установа вршена је у поподневним сатима, али су екипе ЈКП „Хамеум“ након затварања угоститељских објеката наставиле акцију и извршиле дезинфекцију улаза и простора испред кафића и ресторана у БИД зони, градског шеталишта, Апотеке, Суда и зграде Пореске управе.

Као и у претходним акцијама, дезинфекција јавних површина врши се натријум хипохлоритом, а како наводе надлежни у овом предузећу, на местима где је отежан прилаз камионима, користе се трактори са распршивачем.

Због све теже епидемиолошке ситуације, акције дезинфекције ће се надаље интензивно спроводити  у свим деловима града, на улазима у стамбене зграде и друге објекте.

Ово је још само једна у низу акција где су млади дибровољци показали хзманост на делу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*