Волонтери Црвеног крста едукују нове чланове

Волонтери Црвеног крста Прокупље, сертификовани едукатори, организовали су едукативне радионице за нове чланове, ученике прокупачких средњих школа, који су недавно приступили овој хуманитарној организацији.

Кроз представљање програма који се спроводи током године, 20 младих волонтера имало је прилику да се упозна са досадашњим активностима и да се определи за један или више програма који ће спроводити у свом волонтерском раду.

-Наши нови чланови су током радионица сазнали нешто више о добровољном давалаштву крви, борби против трговине људима, промоцији хуманих вредности, ширењу знања о Црвеном крсту, као и о заједничком програму инклузије. Већина њих изабрала је по два или више програма, како би имали прилику да што више учествују у активностима, али и да стекну потребна знања и вештине и пренесу их својим вршњацима, казала је Ирена Антонијевић, сарадник за програмске активности у Црвеном крсту Прокупље.

Сара Стојановић, едукатор, овом приликом изразила је задовољство што су млади веома заинтересовани за волонтерски рад.

-Као обучени волонтер Црвеног крста, имам задатак да знање стечено од старијих волонтера преносим својим вршњацима. Нови волонтери су углавном ученици Медицинске школе, који су се определили за волонтерски рад јер су и принципи волонтеризма сродни њиховој струци, а основа тих начела је пружање помоћи другима, истакла је едукатор Сара Стојановић.

Сара је нове чланове упознала са програмом „Промоција хуманих вредности“, Јелена Марковић је задужена за програм „Дифузија-ширење знања о Црвеном крсту“, док је стечено знање о  „Добровољном давалаштву крви” презентовала Ана Јеротијевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*