Деца из Предшколске установе „Невен“ у посети КОЦ-у

????????????????????????????????????

Сваке године, на Светски дан детета, 20. новембра, Културно-образовни центар „Топлица“ угости полазнике Предшколске установе „Невен“.

Ове године је њих двадесеторо цртало и писало на тему „Дечија права“.

-Пошто не знају сви да читају и пишу, показали су нам шта највише желе кроз своје цртеже. Сваке године, КОЦ „Топлица“ угости полазнике предшколске групе ове установе или ученике неке прокупачке школе, са којима имамо веома добру сарадњу, рекла је директорка КОЦ „Топлица“ Љиљана Красић и истакла да је веома битно да деца знају која су њихова права и да им старији буду посвећени свакодневно.

Овај датум је установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године, са циљем да се у свим државама слави истог дана. Дечија права су утврђена Конвенцијом о правима детета и усвојена 1989. године.

Овај датум се обележава како би се скренула пажња на обавезе друштва према деци и на актуелне проблеме са којима се суочавају.

-На данашњи дан, дан разумевања међу децом, одржавају се и многе манифестације широм света. Овај дан је прилика за подсећање на све обавезе које друштво има према деци, нагласиле су васпитачице Предшколске установе „Невен“.

Оне су истакле да је у овој установи сваки дан, уз интересантно осмишљене садржаје, једнако важан и посвећен деци.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*