Волонтери показали знање и вештине у пружању прве помоћи


Неформална група „Тим младих Фокус“, у сарадњи са Канцеларијом за омладину, спорт и физичку културу Града Прокупља, реализовали су пројекат „Погледај Два пута“, који има за циљ већу безбедност мотоциклиста у саобраћају.
Тим поводом, у центру Прокупља, волонтери Црвеног крста и Канцеларије за омладину, спорт и физичку културу показали су како и на који начин пружити прву помоћ повређеном мотоциклисти у саобраћајној незгоди.
У европским истраживањима о моторизованим возачима, дошло се до података да у 36 одсто саобраћајних незгода, возач моторног возила није уочио двоточкаша.
Координатор пројекта, Тамара Добросављевић, изјавила је да у саобраћајним незгодама страда велики број младих мотоциклиста и да је због тога неопходно на различите начине радити на повећању безбедности свих учесника у саобраћају.
Она је додала да су волонтери Црвеног крста на показној вежби показали добро знање и вештине у пружању прве помоћи повређеном мотоциклисти.
Током трајања акције, најмлађи су цртали и бојили слике са мотивима из саобраћаја, грађанима је дељен едукативни материјал о важности примене саобраћајних прописа и безбедности у саобраћају, док су волонтери говорили о правилној употреби прибора из комплета прве помоћи, који треба да има сваки возач.
Сам пројекат подржали су и Министарство омладине и спорта, Млади истраживачи Србије, и Народни парламент из Лесковца.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*