Град Прокупље организује у суботу велику акцију чишћења града

 

Град Прокупље, у сарадњи са Јавно-комуналним предузећем “Хамеум“ организује велику акцију чишћења града, која ће бити спроведена у суботу, 9. новембра, од 9 до 17 сати, на више градских локација.

Како је истакла члан Градског већа за информисање, Драгана Митровић, поред чишћења града пред зиму, циљ акције је подизање свести грађана да воде рачуна где одлажу смеће, како би средина у којој живимо била чиста и здрава.

-Овим путем, позивамо све директоре јавних предузећа, установа, школа, позивамо запослене, ученике, грађане да се одазову и да својим учешћем допринесу да Прокупље буде чистији и лепши град и да такав дочека предстојећу зиму. За све учеснике биће обезбеђене рукавице, џакови за прикупљање смећа, казала је она.

Како додаје, акција чишћења града ће се спроводити у континуитету.

-Како је планирано, са чишћењем и сакупљањем отпада почеће се од самог улаза у Прокупље, код Касарне, све до моста, док ће друга екипа бити распоређена у Сокићевом насељу. Акција ће обухватати и чишћење и уређење простора код Спортске хале, приобаља реке Топлице, од моста према фабрици Леони, све до Стражавачке реке, нагласила је Митровић и додала да они који не могу да дођу на  одређене локације, могу да учествују у акцији чишћењем својих дворишта.

Ако време послужи, план је да се ове суботе очисти тај део града, а онда се наставља даље, ка центру, Хисару, Гарићу.

-Када завршимо чишћење града, могли бисмо сви заједно, у договору се председницима савета месних заједница, да организујемо акцију чишћења села. Да нам и град, али и околна села буду чисти, да дамо пример младима, каже она.

Према њеним речима, грађани слободно могу да дају предлоге да се поред чишћења, град „улепша“ на још неки начин, било да је фарбање ограда у питању, аутобуских стајалишта, клупа у парковима.

-Допринос лепшем и здравијем окружењу може дати свако од нас, учешћем у акцији или покретањем иницијативе за уређење неког простора. Важно је да се одговорно понашемо према граду и природи и да чувамо оно што нам је дала, за нас и будуће генерације, закључила је већница Драгана Митровић.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*