Насипају се путеви у Доњој Речици


Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица данас су обишли радове на насипању сеоских путева у Доњој Речици. У овом прокупачком селу, у току је насипање пет путних праваца, у укупној дужини од 1.300 метара. Вредност радова, који би требало да се заврше за неколико дана је 700.000 динара.
-И за ове радове, средства су обезбеђена из локалног буџета. Сви сеоски путеви који су ове године урађени, урађени су у договору са мештанима, изјавио је Симоновић и додао да се на овај начин полако враћа поверење у локалну самоуправу.
Симоновић је истакао да је у првих десет месеци, за асфалтирање улица, канализациону мрежу, крпљење ударних рупа и друге радове на путној мрежи у граду, из буџета утрошено скоро 60 милиона динара.
За асфалтирање и насипање сеоских улица и путева, ископ пропусних канала и постављање пропуста, укупно је утрошено око 50 милиона динара.
-Када је у питању путна мрежа, ово није крај. Све више новца се издваја за путну мрежу, не само у граду, него и на сеоском подручју, изјавио је градоначелник Симоновић и додао да је за асфалтирање и санацију путева на територији Прокупља у наредном периоду, планирано да се издвоји око милиона евра.
Своје задовољство што се највише путних праваца ради баш у овом селу, изразили су сви мештани Доње Речице.
-Када видим ове машине и камионе како раде, просто не могу да верујем. Ово што ради локална самоуправа је за сваку похвалу. Био сам скептичан када су нам пре неколико месеци обећали да ће да се ради овде. Добро је што сам погрешио, изјавио је мештанин Горан Ивић, који се у име житеља села захвалио Граду Прокупљу.
Бранислав Спасковић наглашава да је ово требало да се заврши још пре десет и више година.
-Добар пут је предуслов да мештани не напуштају своје родно село. Доња Речица има 550 становника. Насипањем ових путева, сада ће безбедније, лакше и много брже да се стиже до плодоносних ораница и воћњака, рекао је Бранислав Спасковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*