За бољи и квалитетнији живот на селу: Уређен пут у Балиновцу

 

Завршне радове на насипању пута ризлом у селу Балиновац, данас су  обишли начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица и помоћник градоначелника Владица Младеновић.

Током разговора са мештанима, они су истакли да је ове године акценат стављен на путну мрежу, како у градским, тако и у сеоским срединама.

Жарко Копривица истиче да је насипање пута уследило на захтев мештана села.

-Пут је због великих падавина био у веома лошем стању и било је неопходно да се санира. Након подношења захтева, у веома кратком року су одрађени припремни радови, тако да се одмах кренуло са насипањем ризле. Дужина пута, који спаја село Балиновац са Доњом Стражавом, износи 1.500 метара, изјавио је он и додао да су средства за ове радове издвојена из градског буџета у износу од милион динара.

Он наглашава да радови у овом селу говоре о томе да локална самоуправа брине о селима.

-Шта значи овај пут, најбоље знају пољопривредници који обрађују своје оранице и воћњаке. Скоро 300 хектара обрадиве површине налази се уз овај пут, каже председник Савета месне заједнице Балиновац Драган Николић и додаје да у селу, у 50 домаћинстава, живи близу 150 становника.

Он је изразио велику захвалност свима који су допринели да се за кратко време овај посао заврши.

Мештанин Петар Младеновић каже да ће овај пут допринети да живот у овом селу буде бољи и квалитетнији.

-Сви знамо какав нам је био пут био пре ових радова. Кад за неколико дана пут буде у потпуности завршен, биће то једна сасвим друга, лепша слика. Сада ће сваки домаћин лакше, безбедније и брже долазити до својих обрадивих површина, рекао је он и подвукао да је добро што се ове године већа пажња посвећује инфраструктури у сеоским срединама.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*