Презентацијом полицијских возила и опреме почео програм „Основи безбедности деце“

 

Припадници Полицијске управе Прокупље данас су у Основној школи „9 октобар“ у Прокупљу,  почели са активностима у оквиру реализације програма „Основи безбедности деце“, који се спроводи  почетком сваке школске године.

Тако су ученици првог, четвртог и шестог разреда, којима је овај програм намењен, данас  имали прилику да се упознају са возилима и опремом коју користе полицијски службеници, као и да  са њима разговарају.

-Полицијска управа Прокупље и ове, као и претходних година, наставља сарадњу са основним школама на подручју Топличког округа, у циљу реализације бројних превентивних активности. Једна од њих је и програм  „Основи безбедности деце“, током кога ће ученици бити упознати са могућим ризицима који могу да штете њиховој безбедности, као и начинима како да се од њих заштите, казала је испред ПУ Прокупље Татјана Илић.

Она је додала да  је ове године програм почео презентацијом возног парка, опреме и полицијске униформе, како би се ђацима на што бољи начин приближио рад полиције.

– Циљ је да им покажемо на који начин бринемо о њиховој безбедности, као и да  у непосредном контакту сазнају шта то полиција ради.  Презентација је данас одржана  у Основној школи „Милоје Закић“ у Куршумлији, Основној школи „Стојан Новаковић“ у Блацу,  а сутра ће наши полицијски службеници посетити Основну школу „Топлички хероји“ у Житорађи, рекла је Илић и додала да  ће програм бити настављен разним едукативним предавањима у свим основним школама  Топличког округа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*