Повећан број ђака у Товрљану

 

И поред чињенице да је од центра Прокупља Товрљане удаљено скоро 30 километара, у издвојеном одељењу ОШ “Светислав Мирковић Ненад” у Малој Плани у овом селу, у новој школској години наставу од првог до четвртог разреда похађа седам ђака. У односу на прошлу годину, када је Школа имала пет ученика, број школараца сада је већи.

Ова Школа, која је била затворена више од 20 година, са радом је поново почела 2015. године, и имала је три ученика.

Учитељ Марко Чикарић каже да се број ученика из године у годину повећавао, без обзира на то што је Товрљане једно од најудаљенијих села на територији Прокупља.

-Да је пре четири године локална самоуправа отварањем овог издвојеног одељења урадила праву ствар, најбоље знају мештани чија деца овде похађају наставу. Интересантно је то што се број ђака из године у годину повећавао и што наставу овде погађају деца не само из Товрљана, него и из околних села, казао је он.

Шта ово истурено одељење значи, најбоље знају породице Бојовића из Товрљана, Мијатовића из Арбанашке, Нововића и Јовичића из Трновог Лаза, Конотаревића из Бресника.

-Локална самоуправа нам је доста помогла, кад је опремање учионице у питању, као и уређење школског дворишта. Поред тога, у помоћ нам је притекла и Компанија “Леони”, али и мештани Товрљана и некадашњи становници овог села који живе у појединим градовима у Србији и иностранству, закључио је учитељ Марко Чикарић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*