За постављање пода у цркви Светог Ђорђа од Града 5,5 милиона, након тога почиње богослужење


Преко 21 милион динара, издвојено је последњих година за цркве и манастире на територији Прокупља, од тога само прошле и ове године близу 16 милиона. Улагало се у верске објекте по околним селима, али и на територији града.
Тренутно се гради црква Светог Ђорђа код Дома старих који је у потпуности реконструисан, те ће са новим парком, овај део града добити нов, лепши изглед.
– Нова црква гради се на површини од око 40 ари, у основи је 250 квадрата. Покривена је, тако да ће се богослужења, поред цркве Светог Прокопија, одвијати и у цркви Светог Ђорђа, кажу из Града и додају да ће ово пуно значити житељима овог дела града.
У новој цркви су завршени електричарски радови, малтерисање унутра и споља, столарија те се очекује да у скоријем периоду овај верски објекат буде комплетно завршен.
– Предстоји нам фаза постављања подова, где је локална самоуправа определила 5,5 милиона динара. Након тога, црква ће у потпуности бити спремна за богослужења, кажу из Града Прокупља.
Подсећамо, темеље новог храма, освештао је владика нишки Арсеније, те ће поред цркве Светог Прокопија код Дома културе, Прокупчани добити још један верски објекат, у другом делу града.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*