Запослени у Туристичко спортској организацији успешно завршили обуку из прве помоћи


У Туристичко спортској организацији спроведена је обука из прве помоћи за запослене, коју организује Црвени крст Прокупље.

Како истиче директор ове установе, Братислав Лукић, осморо радника успешно је савладало напредну обуку из пружања прве помоћи, која је спроведена по препоруци инспекције рада и обухвата већи број часова од основне обуке.

-Основна обука за запослене траје шест школских часова, напредна обука 12 часова, током којих кандидати стичу знања и вештине у пружању прве помоћи, од поступка на месту несреће, пружања помоћи најугроженијима, до правилног обавештавања хитних служби и умањења последица настале ситуације, наводе надлежни у Црвеном крсту Прокупље.

Обука се изводи у малим групама, што пружа оптималне услове за рад и учење.

Како истиче лиценцирани предавач Црвеног крста, Гордана  Бјелић, настава је активна и усмерена је на практично савладавање вештина пружања прве помоћи, уз коришћење одговарајуће опреме и материјала, а након завршене обуке врши се тестирање знања и полазници добијају Уверење о завршеној обуци са холограмом, које важи пет година.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*