Због снега ловци обезбедили храну за дивљач


Сезона лова на дивље свиње у ловиштима којима газдује Ловачко удружење Топлица, која је почела средином септембра прошле године, завршена је данас. Током ловне сезона у ловиштима, која се простиру на површини од 61.470 хектара, одстрељено је 60 дивљих свиња.

-Ова ловна сезона на крупну дивљач била је једна од најбољих у последњих неколико година. Захваљујући дисциплини самих ловаца, као и свакодневном дежурству ловочувара на терену, није забележен ниједан случај криволова, нити повређивања ловаца, изјавио је управник Ловачког удружења Владан Лазић и додао да су они због снега током јануара морали да обезбеде додатну храну за прихрану дивљачи.

За прихрану јаребица уз реку Топлицу, од Прокупља до Белољина, ловци су утрошили 1.000 килограма пшенице, а дивљих свиња и друге дивљачи на Пасјачи, Видојевици, Ргајима и другим местима 10.000 килограма кукуруза.

Владан Лазић је рекао да ће се традиционална манифестација ”Ловачко вече” одржати 16. фебруара и да су припреме за овај сусрет ловаца, не само из Прокупља и Топлице, него и других градова Србије, у току.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*