Затварају се угоститељски објекти у Прокупљу

У циљу спречавања ширења инфекције вирусом корона, кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља, донео је данас нове наредбе.
Кризни штаб, наложио је Јавно-комуналном предузећу „Хамеум“, да по хитном поступку организује пружање пијачних услуга у нашем граду, тако што ће дозволити рад Зелене пијаце на Царини и Мале пијаце, код Техничке школе, у времену до 14 часова, а забрани рад пијаце у Гарићу.
На основу Одлуке председника Републике, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије о проглашењу ванредног стања, прокупачки кризни штаб, наложио је Црвеном крсту Прокупље, да по хитном поступку набави 150 душека у циљу обезбеђења услова за изолацију особа заражених вирусом КОВИД 19.
-Сви угоститељски објекти, ресторани, кафане, кафићи, барови, кладионице и слично, на територији града Прокупља, биће затворени, почев од сутра 21.03.2020, све до укидања ванредног стања, с тим да се наредба не односи на кухиње угоститељских објеката, у којима ће се вршити преузимање хране, као и достава исте, истакао је командант прокупачког кризног штаба Александар Симоновић.
Он је нагласио да су на данашњој седници кризног штаба, усвојени захтеви Дома здравља, Опште болнице и Апотеке Прокупље, о одобравању средства из сталних буџетских резерви Града Прокупља за набавку опреме, дезинфекционих средстава и лекова неопходних за очување здравља и живота становништва. Одлуке штаба, одобрило је и Градско веће Града Прокупља.
Контролу свих наредби спроводиће надлежна инспекција Градске управе Града Прокупља, а све наредбе ступају на снагу са даном доношења, 20.3.2020. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*