Завршни концерт Музичке школе „Корнелије Станковић“ одушевио публику

Ученици и професори Музичке школе „Корнелије Станковић“ су и ове године, за публику у свом родном граду, припремили завршни концерт, који је одржан у Дому културе.


Према речима директора Школе, Владимира Дробњака, на концерту је наступило 100 извођача, међу којима су били награђени ученици, али и њихови професори.

-Утисци су дивни и сви смо задовољни. Позоришна сала Дома културе била је испуњена до последњег места, чак је било и оних који су стајали све време да би чули наше извођаче. Наступила су и наша три хора и одушевила присутне. Сваки извођач испраћен је аплаузом, рекао је директор Дробњак и додао да је програм, који је трајао два сата, био динамичан и садржајан.

Музичка школа „Корнелије Станковић“ наставља да ниже успехе на којим год такмичењима да се појави. Тако су ове године њени ученици свом родном граду донели 49 награда, што је за шест више у односу на прошлу годину.

-Изузетно ми је драго да и ове године могу да истакнем велике и значајне резултате и награде наших ученика на републичким, међународним и такмичењима ван наше земље. Само 14 првих награда су са највишег, републичког ранга такмичења. Посебно истичем награђене ученике у Скопљу и Тивту. У Тивту је прву награду на хармоници освојио Никола Кричак, а у Скопљу је другом наградом у соло певању награђен Марко Васиљевић. И ове године се можемо похвалити тиме да смо наступили у многим градовима наше земље, почев од севера до крајњег југа, рекао је директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ Владимир Дробњак.

Он је нагласио да сви подједнако заслужују само најлепше речи хвале.

-Истакао бих ипак пет награда и једну похвалу на републичким такмичењима из солфеђа и теорије музике. Четири награђена ученика на овом такмичењу освојила су по 100 поена. То су Анђелија Лукић и Бојана Лукић из Прокупља у класи професора Миљане Павловић, затим Теодора Вукајловић из Куршумлије из класе Сузане Судимац и Тадија Вукић из Житорађе из класе Маје Јовановић, нагласио је директор Дробњак.

Овај завршни концерт је, као и сваке године до сада, био прилика да се још једном награде талентовани ученици. Њима је Школа уручила захвалнице и пригодне поклоне. Музичка школа „Корнелије Станковић“ само у Прокупљу образује 170 ученика, а у издвојеним одељењима школа у Житорађи, Блацу и Куршумлији 150

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*