Непознате особе поскидале прскалице са фонтане у парку јунацима “Гвозденог пука”, Симоновић: Чувајте град у коме живите!

Непознате особе поскидале су и однеле прскалице са фонтане у Спомен-парку јунацима “Гвозденог пука” код Железничке станице, и на тај начин оскрнавиле споменик храбрим Топличанима који су своје животе дали за слободу.

Тим поводом, градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, одржао је данас конференцију за новинаре, како би, између осталог, апеловао на грађане да чувају град у коме живе.

-Непознати починиоци поскидали су прскалице са фонтане, која се налази на овом важном историјском месту. Није реч о великој штети, али ово дело свакако треба осудити, да се не би и убудуће понављало, јер овај споменик представља значајно место за наш град, али и земљу у историјском смислу. Спомен-обележје је подигнуто у знак сећања на велике јунаке, који су животе дали за Топлицу, рекао је Симоновић.

Он је нагласио да ће Град Прокупље убудуће настојати да уложи веће напоре, како би споменике од културно-историјског значаја у нашем граду заштитио у потпуности.

-Апелујем на наше суграђане да и сами штите оно што је важно и што има вредност у сваком смислу за наш град. Није добро да улажемо средства у поправљање оног што је уништено, боље је да их уложимо у нове пројекте и развој нашег града, истакао је Симоновић и додао да је полиција упозната са овим случајем.

-Разговарао сам са начелником полиције, биће појачана њихова активност, посебно у парковима, шеталишној зони, игралиштима. Верујем да ће починици бити пронађени, обзиром да је цео комплекс покривен сигурносним камерама, истакао је Симоновић.

Он је подвукао да ће Град Прокупље ускоро обезбедити и видео надзор на свим важним местима у граду, како се ово више не би дешавало.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*