Са скупштинског заседања: Гради се спомен-обележје у знак захвалности руском народу

Скупштина Града Прокупља је на данашњем заседању донела Одлуку о изградњи спомен-обележја у знак захвалности руском народу на пруженој помоћи за време НАТО агресије на СРЈ 1999. године у Прокупљу.

Како је предлог ове Одлуке разматрало Градско веће, сада су се стекли услови да она буде и усвојена, с обзиром на то да је Министарство спољних послова Републике Србије дало сагласност и подржало идеју о изградњи овог спомен-обележја у Прокупљу.

.

На данашњем заседању, које је сазвано по хитном поступку, донето је и Решење о образовању Организационог одбора за изградњу овог спомен-обележја.

За време НАТО агресије, Руска Федерација је упутила хуманитарни конвој са аеромобилном болницом, која је била постављена у кругу Дома здравља у Прокупљу.

Изградњом овог спомен-обележја, Прокупље би се на најбољи могући начин одужило руском народу и указало му захвалност за заштиту коју нам је пружио у једном од најгорих периода у нашој историји.

У плану је да спомен-обележје буде постављено испред прокупачког Дома здравља, на месту где је пре 20 година била лоцирана „Руска болница“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*