Прокупачки ученици трећи на „Играма пријатељства“ у Немачкој

Прокупачки основци и средњошколци учествовали су на „Играма пријатељства“, које су одржане у Ер-Еркеншвику у Немачкој, где су освојили треће место.

-Ове веома интересантне игре се одржавају сваке друге године већ 20 година, а домаћин је увек неки други град. На њима учествују градови и општине из Европске уније, али смо и ми били део њих, захваљујући нашим пријатељима из Кочевја из Словеније, са којима смо побратимљени. На њихову препоруку, добили смо позив да будемо део ове велике и величанствене манифестације, која је окупила учеснике из два града из Немачке, по једног из Пољске и Велике Британије, Словеније и Србије, коју је представљало Прокупље, рекао је градоначелник Александар Симоновић.

Он је истакао да су прокупачки основци и средњошколци достојно представали свој град и на терену и ван њега, и да ће свакако бити добар пример онима који ће се убудуће такмичити. Са играма, које су осмишљене за само такмичење, како је навео, нико није упознат до самог почетка.

-Заиста се поносим свима њима и драго ми је да сам био део екипе. Сва наша деца су за похвалу у сваком смислу те речи. Њихово држање, спретност, сналажљивост, борбеност, истрајност и брзина приликом такмичења, али и лепо и примерено понашање, може бити пример који треба следити, истакао је градоначелник.

За прокупачке ученике ово је била прилика да упознају овај немачки град, али и своје вршњаке, са којима ће се можда и убудуће дружити.

Градоначелници градова, који су учествовали на овим играма, потписали су и Повељу у којој се каже да људи могу да живе заједно у слободном свету и заједничкој Европи, раме уз раме, у духу узајамног уважавања, разумевања и толеранције.

Град Прокупље је први пут на „Играма пријатељства“ учествовао  2017. године, ово је други пут, а по трећи пут ће на истим учествовати 2021. године у Либеналу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*