Расписан конкурс за доделу признања поводом обележавања Светопличког сабора

SONY DSC

Организациони одбор за обележавање Светопличког видовданског сабора у манастиру Топличка Грачаница расписао је конкурс за доделу признања, која ће бити уручена на Сабору, 28. јула. Признања су намењена успешним појединцима, установама и предузећима који су дали допринос у развоју наше друштвене заједнице, и носе  имена славних српских косовских јунака “Цар Лазар“, “Царица Милица“, “Југ Богдан“, “Милан Топлица“ и „Косанчић Иван“.

Према традицији, расписан је и литерарни конкурс са ученике петог и седмог разреда свих основних школа са подручја Топличког управног округа.

Ученици петог разреда радиће на тему “Топлица мој завичај“ и “Волим Топлицу ту остајем“, а седмаци ће конкурисати са радовима на тему “Стазама којима су ходали храбри“, „Јунаци Гвозденог пука“ и “Осам векова светосавља“.

Конкурс је отворен до 20. јуна. Све пријаве и предлоге за доделу признања слати на адресу Топлички управни округ Прокупље, Таткова 2–за Организациони одбор за обележавање Светопличког видовданског сабора 2019. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*