Подршка Развојне агенције Југ прокупачким предузетницима

Представници Регионалне  развојне агенције Југ, са седиштем у Нишу,  данас су у Свечаној сали Градске управе у Прокупљу одржали презентацију актуелних програма подршке предузетништва у 2019. години. Програми су намењени развоју сектора микро, малих и средњих предузећа, како постојећих, тако и потенцијалних предузетника.

Госте је испред локалне самоуправе поздрaвио заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, који је истакао значај међусобне сарадње  за привредни развој прокупачког краја.

-Град Прокупље определио је простор  поред фабрике „Хисар“ за изградњу  Привредне зоне на површини од 16.5 хектара. У току је израда и припрема пројектно-техничке документације  и парцелација за мале и велике предузетнике, обезбеђење инфраструктуре, а у свему томе имамо велику подршку Владе Републике Србије, рекао је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и истакао да је тај пројекат од великог значаја за привредни развој читаве Топлице, где ће ускоро почети изградња ауто-пута Ниш-Прокупље-Мердаре.

Директор Регионалне развојне агенције Југ, Иван Михајловић је изразио задовољство због наставка међусобне сарадње и истакао да је циљ данашњег састанка упознавање привредника из Прокупља са актуелним позивима за доделу бесповратних средстава и кредита код Развојне агенције Србије,  Фонда за развој и Министарства привреде.

Менаџерка Сектора за развој економије и људске ресурсе Развојне агенције Југ, Маја Виријевић, представила је присутнима програме подршке за развој предузетништва у овој години.

-Подршка се односи на набавку опреме, возила која су предузетницима потребна за обављање њихове делатности, увођење софтвера, увођење  стандарда и испуњавање потребних услова уколико су извозници, као и остале активности које су делимично финансиране од стране Министарства привреде, Развојне агенције Србије и Фонда за развој, а делимично из средстава самих предузетника, казала је Маја Виријевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*