Фондација „Ана и Владе Дивац“ потписала уговоре са ученицима Пољопривредне школе о додели механизације

У Пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“ представљени су резултати пројекта „Оснаживање младих пољопривредника“ и потписани уговори са седморо ученика који су имали најбоље бизнис планове. Овај пројекат организовали су Фондација „Ана и Владе Дивац“, Град Прокупље и Пољопривредна школа.
Уговоре са Фондацијом потписали су ученици завршних разреда Ненад Косић, Милош Миленковић, Вељко Павловић, Милица Михајловић, Анђела Ђорђевић, Јелена Стојковић и Милан Јовановић. Њима ће до краја јуна бити испоручени атомизери,ротациона коса, тресачи воћа и тракторска ситнилица.

Менаџер Фондације, Урош Делић је рекао да му је драго што се јавио велики број ученика и додао да ће конкурс бити расписан и у наредној школској години.
-Основни циљ пројекта је да се обезбеди подршка ученицима пољопривредних школа за писање пословних планова, као и да се подржи предузетнички дух код младих у области пољопривреде. Ово је друга година како Фондација реализује овај пројекат. Град Прокупље и Пољопривредна школа имали су активно учешће у пројекту и пружили су све видове помоћи ученицима у писању бизнис планова, изјавио је Делић и додао да је ове године додељено 16 донација младим пољопривредницима у укупној вредности од 2.750.000 динара.
Он се захвалио руководству Града Прокупља, који је активно узео учешће у реализацији пројекта и финансијски га подржао.
Заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић се захвалио Фондацији која је изабрала наш град и нашу Пољопривредну школу за свој пројекат.
-Очигледно је да су представници Фондације препознали наш град као место где млади желе да се баве пољопривредом и остану у свом крају. Сигуран сам да ће сваком младом пољопривреднику ова донација добро доћи и да ће бити пострек да унапреди и оснажи своје пољопривредно газдинство, рекао је Пауновић и изразио велико задовољство што ће се сличан пројекат расписати и у наредној школској години.
Члан Градског већа за пројектне активности, Милош Костић, изјавио је да је ово почетак сарадње нашег града и Фондације и нагласио да му је драго што ће се сарадња наставити и у наредном периоду.
-Овај пројекат даје велику наду да ће млади остати на газдинствима својих родитеља и да ће своје знање применити на својим ораницама и воћњацима, рекао је он и истакао да је у реализацији пројекта имао велику помоћ вође тима консултанске куће „ФАКТ“ у Србији.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*